Select Page

Nazorg

Twee uur na het zetten van de tattoo de aangebrachte folie verwijderen en de tattoo schoon spoelen met lauw-warm water.

Dep je tattoo vervolgens voorzichtig droog met een schone handdoek of tissue en breng een dun laagje Bepanthene Zalf aan. Gebruik geen andere zalf en deel je tube niet met iemand anders.

Om de tattoo schoon en zacht te houden raden wij aan gebruik te maken van huishoudfolie. Dek je tattoo na het wassen en insmeren af met een schoon stuk folie en herhaal om de twee uur. ‘s Nachts mag je deze om laten, nadat je hem voor het slapen hebt verschoont.

Na deze twee dagen is het belangrijk om je tattoo zacht en gehydratheerd te houden, smeer daarom regelmatig met Bepanthene Zalf.

Gebruik de Bepanthene Zalf tot zeker twee weken voordat je overstapt op een andere crème. Wij zelf raden Hustle Butter Deluxe Aftercare aan voor verdere verzorging van je tattoos.

De genezingstijd van een tattoo bedraagt ongeveer 3 tot 6 weken. Dit ligt aan je eigen algemene gezondheid, hygiene en lichamelijke conditie. Tijdens het genezen zal je tattoo gaan jeuken en uiteindelijk vervellen. Probeer niet te krabben en trek geen velletjes los, dit kan de kwaliteit van je tattoo benadelen.

In deze genezingsperiode is het belangrijk niét in contact te komen met water zoals chloorbaden, de zee, sauna’s, stoombaden e.d. Laat enkel schoon stromend water aan je tattoo komen om ontstekingen te voorkomen.

Let ook op de blootstelling aan zon tijdens de genezingsperiode. Je tattoo te vroeg blootstellen aan de zon kan pijn doen, er voor zorgen dat je tattoo vervaagd, vergroot enige kans op huidziektes maar ook de kans op littekenweefsel door verbranding van open liggende huid. Dek je tattoo af wanneer ie nog niet is geheeld en smeer hem na genezing goed in met een hoge factor zonnebrandcrème. Dit geldt hetzelfde voor zonnebank UV.

Draag nooit te strakke of vieze kleding, plak geen pleisters of verband en druppel geen wonddesinfectiemiddelen op je nieuwe tattoo.

De nazorg van jouw nieuwe tattoo is een eigen risico. Jij kent je eigen lichaam het beste. Voelt iets niet goed tijdens het naleven van deze instructies probeer dan zelf te overwegen wat correct is. Ter voorbeeld; het gebruik van folie gedurende de eerste twee dagen kan bij sommige mensen een reactie opwekken. Wanneer dit van toepassing is raden wij aan te stoppen met deze methode en direct over te gaan op het regelmatig smeren van Bepanthene Zalf. Ook is het mogelijk om allergisch te zijn voor Bepanthene Zalf. Ter vervanging raden wij aan direct over te stappen op Hustle Butter Deluxe Aftercare. Enige andere opties zijn; uierzalf en pure vaseline.

Neem bij extreme roodheid, zwellingen, bloeding, pus of langdurige pijn altijd contact op met je huisarts.